Süper Soru

12.Sınıf

12. Sınıf Öğrencileri Sınava Nasıl Hazırlanmalı?

12. Sınıf Öğrencileri Sınava Nasıl Hazırlanmalı

Okul hayatında 12. Sınıfın çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu yıl öğrenciler için belki de hayatlarının en önemli sınavı olan YKS bulunmaktadır. Bu sınava girenler gelecekte yapmak istedikleri mesleğe göre bir bölümü okumak üzere üniversite tercihi için çalışmalar yapmaya başlayacaktır. 12. Sınıf öğrencileri sınava nasıl hazırlanmalı sorusu bu sınavlara girecek tüm öğrencilerin cevabını aradıkları soru olmuştur.  Bu yıl öğrencilerin girecekleri TYT ve AYT sınavları için çok iyi bir hazırlık süreci yapılması gerekmektedir. Sınavlara önceden yapılan bu hazırlık öğrencilerin belirledikleri hedefe ulaşmalarına yardımcı olacaktır. İşte istenen bölümün kazanılması ve gelecekte yapılacak olan mesleğe adım atılması için planlı bir çalışma yapılması gerekmektedir.

12. Sınıf olmanın ve liseyi bitirecek olmanın heyecanına bu yıl girilecek olan sınavlara tam anlamı ile hazırlanmanın heyecanı da eklenmektedir. Bu sebeple son sınıf öğrencilerini çok yoğun bir çalışma hayatı beklemektedir. İşte 12.Sınıfta çok sıkıntı yaşamamak için öğrencilerin çalışmalarına çok önceden başlamaları ve planlı bir şekilde ilerlemeleri istenmektedir.

12. Sınıf Öğrencileri TYT ve AYT Çalışmalarına Ne Zaman Başlamalı

Ortaöğretimde yapılan çalışmaların meyvesi 12. Sınıfta girilen sınavlarda alınmaktadır. Üniversitede iyi bir bölüm kazanmak ve iyi bir mesleğe sahip olabilmek için öğrencilerin bu sınavlara 9. Sınıftan itibaren çalışmaya başlaması tavsiye edilmektedir. Bunun sebebi öğrencilerin girecekleri sınavda sadece 12. Sınıf konularından sorumlu olmaması önceki yıllarda verilen konulardan da sınavda soru çıkacak olmasıdır. Bu sebeple öğrencilerin hedeflerine ulaşabilmek için okulda verilen tüm dersleri çok iyi kavraması gerekmektedir.

Üniversiteye giriş sınavlarından ilki olan TYT sınavında özellikle 9 ve 10.Sınıftaki konulardan sorumlu olan öğrencilerin bu konuları zamanında öğrenmesi ve pekiştirmesi uygun olacaktır. 12. Sınıf öğrencilerinin gireceği ikinci sınav olan Alan Yeterlilik Sınavı yani AYT sınavının soruları ise 11 ve 12. Sınıf konularından sorulmaktadır. Bütün bu sınavlarda başarılı olmak isteyen öğrenciler 12.Sınıf testleri çözmek ve bol bol konu tekrarı yapmakla çalışmalarını planlı bir şekilde yapması uygun olacaktır.

12. Sınıf Öğrencisi Nasıl Bir Planlama Yapmalı

Üniversite hayatına ilk adımı atmak üzere hazırlık yapan 12.Sınıf öğrencileri bu sınavda hedeflerine ulaşmak için planlı bir çalışma sistemi ile çalışmalarına başlamalıdır.  Öncelikle yapılması gereken 9, 10 ve 11.Sınıf konularından eksiklerin bulunup bulunmadığının belirlenmesidir.  Bu sınıflardan eksik konular varsa bu eksiklikler giderilmeli ve sonrasında test çözmek için hazırlık yapılmalıdır. Böylece öğrenilecek olan son konular sağlam bir temel üzerine bina edilmiş olacaktır.

Planlı çalışma her alanda olduğu gibi 12. Sınıf öğrencileri için de başarının anahtarı olarak görülmektedir. Planlı çalışmanın ilk aşaması öğrencinin ne zaman nerede ne yapacağını bilmesidir diyebiliriz. 12. Sınıf öğrencisi gireceği sınavlarda hangi konulardan sorumlu olduğunu çok iyi bilmelidir. Bu yapılacak olan çalışmanın ritmini de belirleyecek temel bilgi olacaktır. Öğrenci gireceği sınavda sorumlu olacağı konuların neler olduğunu bilirse çalışmaya bu konulardan başlayacaktır. Böylece temel çalışmayı ilk sırada yapacağı için sınavda başarı oranı da artacaktır.

12.Sınıf Öğrencileri Hangi Derslerden Sınava Girecekler?

YKS olarak bilinen ve 12. Sınıf öğrencilerinin gireceği sınavlar olan TYT ve AYT sınavlarında hangi derslerden kaç soru sorulacağı oldukça önemli bir konudur.  Öğrencilerin gireceği ilk sınav olan TYT sınavında 40 Türkçe, 40 Matematik, 7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji, 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 5 Felsefe, 5 Coğrafya, 5 Tarih sorusu olmak üzere toplamda 120 soru sorulmaktadır.

Üniversite sınavlarının ikincileri olarak bilinen sınavlar ise AYT ve Yabancı dil sınavı olan TDT sınavlarıdır. AYT sınavında 40 Matematik sorusu, 40 Fen Bilimleri, 40 Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyal Bilimler 1 soruları ile 40 Sosyal Bilimler 2 soruları sorulmaktadır. Yabancı dil sınavı olan TDT sınavında ise 80 soru bulunmaktadır.