Süper Soru

8.Sınıf

8. Sınıf Derslerinde Başarılı Olmak İçin Neler Yapılmalı?

8. Sınıf Derslerinde Başarılı Olmak İçin Neler Yapılmalı?

Öğrencilerin akademik hayatlarının önemli bir döküm noktası olarak karşımıza 8. Sınıf çıkar! Çünkü 8. Sınıfın sonunda Liseye Giriş Sınavı yapılmaktadır. Bu sınav öğrencilerin kayıt olacağı liseyi belirleyebileceği gibi üniversite sınavlarında da başarılarını doğrudan etkilemektedir. Bundan dolayı 8. Sınıfta başarılı olabilmek öğrenciler açısından önemlidir. Peki, 8. Sınıf derslerinde başarılı olmak için neler yapılmalı?

Elbette ki başarı planlı bir çalışmanın ortaya konulması sonrasında şekillenen bir olgudur. Bundan dolayı mutlaka planlı bir şekilde ders çalışmak 8. Sınıflar için de gerekli olan bir özelliktir. 8. Sınıf deneme çöz etkinliklerine dahil olan öğrenciler, kendi başarı durumlarını ölçebilmek noktasında da önemli bir kazanımı elde etmektedir. Bununla birlikte 8. Sınıfta başarılı olabilmenin yollarını biliyor olmak da öğrenciler açısından beraberinde önemli avantajları getirecek olan bir durumdur.

8. Sınıf Derslerinde Başarılı Olmanın Yolları

Öğrenciler açısından 8. Sınıf yoğun bir çalışmanın şart olduğu bir dönem olarak tanımlanmaktadır. Bundan olayı 8. Sınıf derslerinde başarılı olmak için yol ve yöntemleri biliyor olmak, son derece önemlidir. İşte 8. Sınıf derslerinde başarılı olmanın yolları:

·         Sıra arkadaşınızı iyi seçin

·         Ders tekrarlarını düzenli olarak yapın

·         Dersi ders saati içinde öğrenmeye çalışın

·         İşlediğiniz ders konularına dair bolca test çözün

·         Takıldınız yer olduğunda mutlaka öğretmeninize sorun

Sıra Arkadaşınızı İyi Seçin

Sıra arkadaşınız sürekli konuşan ve ders dinlemeyen bir öğrenciyse bu sizi olumsuz olarak etkileyecektir. Bundan dolayı sıra arkadaşınızı seçerken sorumluluk sahibi olan ve sizin gibi hedefleri bulunan bir öğrenci olmasına dikkat etmelisiniz. Böylece dersten kopmadan dersi dinleyebilir, sınıf içi etkileşiminizi de olumlu yönde destekleyebilirsiniz!

Ders Tekrarlarını Düzenli Olarak Yapın

Elbette ki öğrendiğimiz bilgileri zaman içerisinde unutabiliriz. Bundan dolayı geçmiş konuların düzenli aralıklarla tekrar edilmesi, kalıcı bilgi edinmek konusunda da beraberinde önemli kazanımları getirecektir. Buradaki tekrardan kastımız ezberlemek değildir; onun yerine tekrar ederken, tekrarını yaptığınız bilgileri mantığa büründürmeye çalışmalısınız. Böylece bilgilerinizin kalıcı olmasını da sağlayabilirsiniz!

Dersi Ders Saati İçinde Öğrenmeye Çalışın

Bir öğrenci açısından dersin ders saati içerisinde öğrenilmesi, daha sonraki süreçte derste öğrenilen pekiştirilmesi sürecini de olumlu yönde etkilemektedir. Derste öğretmeninizin anlattıklarını dikkatlice dinleyerek, düzenli bir şekilde not tuttuğunuzda kalıcı öğrenme için de önemli bir adımı atmış olursunuz. Üstelik dersi ders saati içinde öğrenirseniz, sınav dönemlerinde de biriken konulardan da kurtulmuş olursunuz. Tabi ki ders saati içerisinde sadece dersi sessizce dinlemek, sizi başarılı kılmayacaktır. Bununla birlikte ders içi etkinliğine nitelikli bir düzeyde katılım göstermeniz de önemlidir.

İşlediğiniz Ders Konularına Dair Bolca Test Çözün!

Test çöz etkinliklerini düzeni bir şekilde yapmak, her zaman akademik başarıyı olumlu yönde etkiler! 8. Sınıf test çöz etkinliklerini düzenli bir şekilde yapacak olursanız, yeni öğrenmiş olduğunuz konuları pekiştirmek konusunda da önemli bir kazanımı elde edersiniz. İşlediğiniz konuya dair çok da vakit geçirmeden çözeceğiniz soruların sayısı ne kadar çok olursa, kalıcı öğrenmenin ortaya çıkması da o kadar mümkün olur!

Takıldığınız Yer Olursa Mutlaka Öğretmeninize Sorun!

Dersi ders saatinde öğrenmek için ders anlatılırken kafanıza takılan bir konu olursa, bu konuya dair soru ya da sorularınızı öğretmeniniz sormalısınız. Ancak bu sayede derste işlenilen konuyu isabetli bir şekilde öğrenmeniz de mümkün olur. Takıldığınız yerleri ben daha sonra evde çalışır öğrenirim derseniz, dersi ders içerisinde öğrenme kuralını da atlamış olursunuz. Bu da sizin akademik başarınızı olumsuz olarak etkileyecektir. Unutmayın ki soru sorabilen öğrenci, öğrenmeyi isteyen ve anlatılan konuları yorumlayabilen bir öğrencidir!